Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) ;einai ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δυναμικά πανεπιστήμια της χώρας μας.

Το ΕΛΜΕΠΑ σήμερα διαθέτει 5 Σχολές και 11 Τμήματα, τα οποία μπορείτε να δείτε σε αυτήν τη σελίδα https://career.hmu.gr/epilego-elmepa/.

 
 
 

Τα ΔΥΝΑΤΑ σημεία του ΕΛΜΕΠΑ

 • Ανανεωμένα και επίκαιρα προγράμματα σπουδών
 • Μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ΑΤΗΕΝΑ (περισσότερα)
 • Για το 2021 προσφέρει ανταποδοτικές υποτροφίες (2500€ / εξάμηνο) για τους πρώτους επιτυχόντες στα Τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ (περισσότερα)
 • Συνεχώς ανερχόμενη θέση στην έρευνα συγκριτικά με άλλα περιφερειακά πανεπιστήμια
 • Οι Σχολές του ΕΛΜΕΠΑ συνδέονται άμεσα με στοχευμένα αντικείμενα της εθνικής και περιφερειακής ανάπτυξης
 • Τα Τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρουν σπουδές σε (μοναδικά) αντικείμενα που δεν καλύπτονται από άλλα ΑΕΙ στην Κρήτη ή τη Νότια Ελλάδα.
 • Παράδοση στην πρακτική άσκηση και καλύτερη σύνδεση με την αγορά σε σχέση με άλλα ΑΕΙ της Κρήτης
 • Υψηλά ποσοστά απορρόφησης αποφοίτων στην αγορά εργασίας
 • 15 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών από όλες τις Σχολές (περισσότερα)
 • Σημαντική ώσμωση καθηγητών και φοιτητών σε σχέση με τα μεγάλα ΑΕΙ στην Ελλάδα
 • Αύξηση των μελών ΔΕΠ και του εκπαιδευτικού προσωπικού τα τελευταία έτη
 • Διαθέτει την μεγαλύτερη φοιτητική εστία
 • Εξασφαλισμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του ΕΛΜΕΠΑ
 • Τα Τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ βρίσκονται σε όμορφες πόλεις της Κρήτης, με καλή ποιότητα ζωής και δυνατότητες για μια αξέχαστη φοιτητική ζωή.

 

 

Τo T.E.I. Κρήτης είναι ένα Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Ανήκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1983 και στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το 2001. Καταστατική αποστολή του είναι οι σπουδές Πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης σε 15 ειδικότητες, η Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση, η έρευνα και η άμεση συμβολή στην ανάπτυξη της Κρήτης και της Χώρας, με τη Δια Βίου Μάθηση, την προσφορά τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Το Ίδρυμα, με 400 περίπου εκπαιδευτικούς, με υψηλή επίδοση και αναγνώριση στην έρευνα και την εκπαίδευση και με εξειδικευμένο Ειδικό Τεχνικό και Διοικητικό Προσωπικό, παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας (όπως καταγράφουν οι εξωτερικές αξιολογήσεις) σε περισσότερους από 12.000 ενεργούς φοιτητές. Οι σπουδές παρέχονται στην έδρα του ΤΕΙ στο Ηράκλειο και σε άλλες 5 πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία) σε αντικείμενα Μηχανικών και Πληροφορικής, στη Διοίκηση και την Οικονομία, στη Γεωπονία και στην Υγεία και Πρόνοια.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος και των Σχολών μεριμνά σταθερά για την αποτελεσματικότητα της φοίτησης, την προβολή των Πτυχίων και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, για τις κορυφαίας ποιότητας φοιτητικές εστίες, και τα 6 εστιατόρια και κυλικεία του Ιδρύματος. Οι τοπικές κοινωνίες στις 6 πόλεις περιβάλλουν και υποστηρίζουν τις φοιτητικές κοινότητες.

Οι φοιτητές έχουν απεριόριστες ευκαιρίες για ενεργή συμμετοχή σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης (το ΤΕΙ Κρήτης έχει την κορυφαία επίδοση και αναγνώριση μεταξύ των ομοτίμων του), για φοιτητικές ανταλλαγές με πλέον των 120 Ανώτατων Ιδρυμάτων του εξωτερικού και για αμειβόμενη εργασία στα εργαστήρια του Ιδρύματος. Επιπλέον μπορούν να συνεχίσουν με Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές στο Ίδρυμα και σε άλλα, συνεργαζόμενα Ιδρύματα της Χώρας και του εξωτερικού, με την υποστήριξη των Καθηγητών του ΤΕΙ Κρήτης.

Οι ευκαιρίες για πνευματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες των φοιτητών είναι πάρα πολλές και αναπτύσσονται ταχύτατα με την υποστήριξη του Ιδρύματος. Οι νέοι φοιτητές έχουν προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη κατά την άφιξή τους και στη συνέχεια από προσωπικό των Σχολών.

Δείτε Περισσότερα: www.teicrete.gr

Αναζήτηση

Newsletter

Login Form

Go to top